Het nieuwe Caesarstone-trendbook van 2019

Een wederzijdse inspiratie tussen foodtrends en materialen brengt een multisensoriële vorm van creatieve expressie tot stand. Foodtrends vormen een nieuwe discipline binnen design, waar we niet meer naast kunnen. Deze prognose neemt drie trendrichtingen onder de loep, naast profielen van drie hedendaagse ontwerpers wier werk sterk verweven is met foodtrends. Doorheen dit proces worden onze smaakpapillen geprikkeld, ons gevoel voor esthetiek gestimuleerd en aangetoond hoe trends op het vlak van vorm de laatste foodtrends volgen.

Lidewij (Li) Edelkoort

 

 

 

 

 

Er zit een inherente schoonheid in rauwheid en stevige materialen, waarin de authentieke texturen van productieprocessen weerspiegeld worden - denk aan geoxideerd staal, gegoten gips, gestapelde onderdelen en ruw beton. Het concept van het samenvoegen van materialen zien we ook terug in foodtrends, waarbij verpulverde ingrediënten worden samengeperst tot kaas, brood, smeersels of moes. Voedingsmiddelen lenen zich ertoe om te worden uitgespreid, gebeiteld en gepummeld met een schildersspatel, zoals in de conceptuele kunst, waardoor de consument een ambachtsman aan het werk wordt.

 

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
CP8.jpg

 

 

 

Terug naar boven   |   Conceptueel beton  |   Neiging tot marmeren   |   Donkere rituelen  

 

De plotselinge terugkeer van het marmer heeft geleid tot een terugkeer naar de klassieke inspiratiebronnen. Marmering bestaat tegenwoordig in vele variaties, van delicaat met elkaar verweven lijnen tot dramatisch geaderde patronen. Marmering is ook van invloed op trends in mode, textiel, keramiek, papier en designobjecten – elk van deze objecten rijkelijk bespat met gemarmerde motieven. Het aanbrengen van aderpatronen volgt ook de marmertrend in fooddesign. Dat is doordrongen door een soortgelijk gevoel voor textuur en visuele opwinding, dat gereflecteerd wordt in gevlekte gerechten en schuimdesserts, waarbinnen de gemarmerde meringues een bevoorrechte plaats innemen...

 

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
MM8.jpg

 

 

 

Terug naar boven   |   Conceptueel beton  |   Neiging tot marmeren   |   Donkere rituelen  

 

Terug naar het begin: de authenticiteit van gewassen, van bij elkaar gejaagde en verzamelde ingrediënten. Met deze oerrituelen lijkt er een sobere levensstijl ontstaan te zijn die richting geeft aan de toekomst, van haast essentialistisce aard. De donkere kant van het leven brengt ongebruikelijke texturen naar voren, in een sensuele poging tot omarming van fetisjfood, waarbij het primitieve aan onze eettafel wordt opgeroepen, de esthetiek van zwart wordt onthuld en herontdekt, wat een impact heeft op het interieurontwerp. Deze geroosterde, gebakken en drogende behandelingen werpen een donkere schaduw over alle ingrediënten en introduceren een intrigerend nieuw hoofdstuk in het design, de bereiding en de presentatie van gerechten.

 

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
DR8.jpg

 

 

 

Terug naar boven   |   Conceptueel beton  |   Neiging tot marmeren   |   Donkere rituelen