Overslaan naar hoofdinhoud
Skip to Main Footer
Terug naar de hoofdblogpagina
Reading: Recept voor succes: 4 keukentrends in 2024

Recept voor succes: 4 keukentrends in 2024

24/01/2024
3 min read
Previous
Volgende

Pinterest is onmisbaar geworden voor architecten en ontwerpers die creatieve mogelijkheden willen verkennen. Het is de plek om jouw werk te laten zien en je merk in een digitale wereld te vestigen. Bovendien blijven professionals up-to-date en kunnen ze inspelen op de nieuwste designontwikkelingen. Naar aanleiding van het Pinterest 2024 trendrapport volgen hieronder vier trends voor 2024 die je absoluut niet mag missen op dit platform. 

5140 Dreamy Carrara

1. Warm & natuurlijk

In 2024 staat de keukentrend centraal met warme kleuren en natuurlijke materialen. Ontwerpers omarmen de harmonie van aardetinten, zoals terracotta en zacht beige, om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Natuurlijke materialen zoals hout en keramiek benadrukken het streven naar duurzaamheid. Deze trend gaat verder dan enkel esthetiek; het weerspiegelt een groeiend bewustzijn en waardering voor milieuvriendelijke ontwerpoplossingen.

5310 Brillianza: Een mysterieus samenspel van kristallijne doorschijnendheid en dynamische ijzig witte aderen die oplossen in een koele grijze basis. 

2. Retro revival  

Een keuken inrichten met een eclectische mix van tweedehands vondsten, vintage-apparatuur en felle kleuren creëert een unieke ruimte. Minimalistisch design wordt aangevuld met een meer gedurfde en expressieve aanpak, waarbij creativiteit de vrije loop krijgt. De keuken wordt een speels canvas waar persoonlijke stijl tot uiting komt, met onverwachte elementen die de ruimte karakter geven. Door gebruik te maken van tweedehands schatten en retroapparatuur wordt het verleden verwelkomd en komt het opnieuw tot leven.

501 Snowdrift: Een puur witte achtergrond met de imposante uitstraling van marmer, doorkruist met delicate goudbruine aderen die meanderen over de mistige basis.

3. Metallic mania

In het nieuwe jaar schittert de keukenwereld met zilvertinten en chroom, waarbij metallics het nieuwe mainstream worden. Deze trend markeert een verschuiving van vertrouwde kleuren naar meer gedurfde en hardcore tinten. Van gestroomlijnde keukenaccessoires tot sprankelende accenten, metallics geven het design een vleugje glamour. Deze opvallende materialen maken niet alleen een esthetisch statement, maar ze zijn ook functioneel: het reflecterende licht vergroot namelijk een ruimte.

303 Metallio Brown: Roodbruine en matglanzend roodtinten vermengen zich om een ruw, ogenschijnlijk verhit effect te creëren,
met een authentieke verouderde textuur voor extra tastbaarheid, in een honed afwerking.
 

4. Caffeine chic

De keukentrend bruist van de thuisbarista’s, waar koffiehoekjes in huis de aandacht stelen. Van de uitnodigende ‘café krijtbord’ esthetiek tot verfijnde ‘koffiehoek decors’, mensen willen hun liefde voor koffie op een creatieve manier tonen. Retro koffiemolens en kleurrijke kopjes transformeren de keuken in een koffieparadijs. Deze trend koestert niet alleen de kunst van het koffiezetten, maar ook de behoefte aan een stijlvolle en knusse koffiehoek thuis. Bereid je voor op een smaakvolle reis in de wereld van huiselijke koffiehoekjes in 2024.

5100 Vanilla Noir: Een rijke en luxueuze ebbenhouten basis, gewassen met vloeiende aderen van vanillecrème,
die een gedurfde persoonlijkheid uitstraalt.

Pinterest is een onmisbare digitale schatkamer voor architecten en ontwerpers, waar je niet alleen de nieuwste trends ontdekt, maar ook actief deelneemt aan de dynamische wereld van design. Door je werk te delen, trends te volgen en inspiratie op te doen, bouw je niet alleen een waardevol netwerk op, maar blijf je ook op de hoogte van evoluerende designtrends. Kortom, laat Pinterest jouw creatieve reis in 2024 verder inspireren.