Overslaan naar hoofdinhoud

Ontwerp en specificatie

Wij creëren werkbladen van kwarts en porselein die de grenzen van creativiteit en ontwerp verleggen. Ons brede kleurenassortiment is verkrijgbaar in verschillende maten, afwerkingen en randprofielen, voor verschillende stijlsmaken en praktische toepassingen, van keukenwerkbladen tot wastafels in de badkamer, bijkeukens en meer.

Afwerkingen

Caesarstone biedt zes afwerkingsopties, waarbij de afwerkingsopties voor elke kleur zijn gekozen om het oppervlak zo aan te kleden dat het het beste in het ontwerp naar voren brengt en er tegelijkertijd voor zorgt dat het lang meegaat zonder dat er afdichtingsmiddelen of was nodig is.

Gepolijste-afwerking

Met zijn hoogglanzende gladheid benadrukt onze Gepolijste-afwerking de oppervlaktekenmerken met zijn prachtige glans. Het trekt licht aan en weerkaatst het op elegante wijze, waardoor de ruimte eromheen wordt verlicht met een natuurlijke schittering die de ruimte groter en luxueuzer doet lijken.

Beschikbaar voor:

 • Kwarts
Bekijk de Gepolijste-afwerking in de catalogus

Natural-afwerking

Onze Natural-afwerking, met een licht gestructureerde satijnglans, roept de emotionele warmte van steen op, korrelig, uniek en zinnelijk. Het reflecteert het licht zacht, waardoor de diepte van kleur en patroon wordt versterkt, vooral op donkere tinten.

Beschikbaar voor:

 • Kwarts
Bekijk de Natural-afwerking in de catalogus

Honed-afwerking

Onze Honed-afwerking voelt glad aan en is zacht voor het oog en biedt een bijzondere organische glans. De satijnen schijn weerkaatst het licht, maar behoudt een speciale glans die het oppervlak doordringt om diepere dimensies te benadrukken.

Beschikbaar voor:

 • Kwarts
 • Porselein
Bekijk de Honed-afwerking in de catalogus

Oncrete-afwerking

Onze Concrete-afwerking is geïnspireerd op de korrelige tactiliteit van glad beton met een zachte aardse kwaliteit en een lage lichtreflectie. De korrelige aanraking roept het gevoel op van een organisch materiaal dat krachtig is.

Beschikbaar voor:

 • Kwarts
bekijk de Concrete-afwerking in de catalogus

Rough concrete-afwerking

Onze Rough-afwerking, een rijke en complexe ruige look, wordt bereikt door geavanceerde technologieën die zijn ontworpen om een overtuigend tactiel effect te creëren. Het biedt de grove ervaring van industriële materialen, voor oppervlakken die uitgesproken kiezelachtig zijn en toch glad genoeg voor een praktische reiniging. Hierdoor worden patina's en variaties in het bladontwerp benadrukt, wat voor extra diepte en intrige zorgt. Toepassingen met meerdere bladen zullen inherente visuele verschillen ondervinden.

Beschikbaar voor:

 • Kwarts
bekijk de Rough concrete-afwerking in de catalogus

Ultra Rough-afwerking

Onze meest tactiele afwerking, Ultra Rough, is een baanbrekende innovatie die exclusief is ontworpen om porselein een unieke korrelige aanraking te geven. Door een dimensie van materialiteit toe te voegen die authentiek is voor patina's die gevonden worden op ruwe rotsen, natuurlijk marmer en industriële metalen of beton, versterkt het licht dat door elk oppervlak wordt weerkaatst de organische nuances en verzekert het de hoogste duurzaamheid voor onderhoudsgemak.

Beschikbaar voor:

 • Porselein
bekijk de RUltra Rough-afwerking in de catalogus
Merk op dat natuurlijke, geslepen, betonnen en ruwe afwerkingen meer reiniging vereisen dan onze gepolijste afwerkingen. Aangezien het oppervlak van deze afwerkingen meer blootgesteld is, zijn metaalvlekken, vingerafdrukken en andere tekenen van het dagelijks leven zichtbaar. De meeste van deze vlekken kunnen echter worden verwijderd met weinig moeite en niet-schurende reinigingsproducten zoals CIF-crème of Cilit Bang Bleach & Hygiene.
Caesarstone blijft mooi zonder afdichtingsmiddel of was. Vanwege de unieke eigenschappen zijn onze foto’s en websitebeelden niet volledig representatief voor het oppervlak. Als u deze afwerkingen overweegt bekijk een volledig blad bij een distributeur.

Bladafmetingen

Kwartsgrootte

De meeste Caesarstone-kwartsoppervlakken komen in een standaard maat. Bovendien zijn sommige Caesarstone-kwartsoppervlakken verkrijgbaar in grote jumbomaten, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om ruimtes te vullen met minder voegen.

Standaard (nominaal)
Width 1440 cm
Height 3040 cm
Jumbo (nominaal)
Width 1640 cm
Height 3240 cm

Diktematen

Bladen van standaard maten worden aangeboden in drie diktematen. Jumbo aangeboden in twee diktematen

 • 13 mm (Only for Standard size)
 • 20 mm
 • 30 mm

Gewicht blad

Diktematen Gewicht standaard blad Gewicht jumboblad Gewicht/m2
13mm 127-143 kg 158-179 kg 29-33 kg
20mm 189-210 kg 236-261 kg 43-48 kg
30mm 290-306 kg 362-382 kg 66-70 kg
Diktematen 13mm 20mm 30mm
Gewicht standaard blad 127-143 kg 189-210 kg 290-306 kg
Gewicht jumboblad 158-179 kg 236-261 kg 362-382 kg
Gewicht/m2 29-33 kg 43-48 kg 66-70 kg

Porselein

Alle Caesarstone porseleinen oppervlakken worden geleverd in één groottemaat en één diktemaat.

Bladmaat porselein
Width 1440 cm
Height 3040 cm

Oppervlaktedikte porselein

Caesarstone porseleinen oppervlakken hebben een dikte van 12 mm, waardoor ze geschikt zijn voor diverse binnen- en buitentoepassingen.

 • 12 mm

Gewicht

Gemiddelde bladgewicht Caesarstone porselein
150-160 kg
Gemiddelde bladgewicht Caesarstone porselein 150-160 kg

Randen

Alle Caesarstone-bladen worden op standaard maat gesneden en zijn klaar voor ervaren steenhouwers om het oppervlak volgens uw specificaties te vervaardigen. Het randprofiel van uw oppervlak kan op maat worden ontworpen door de fabrikant van uw keuze, in verschillende diktematen die uw ontwerp inspireren, van 20 mm tot 40 mm of meer. De keuze van het juiste randprofiel voor uw specifieke ontwerpstijl en esthetiek geeft uw oppervlak de allerbelangrijkste afwerking en optimaliseert uw ontwerp.

 • Dubbele afschuining

 • Afschuining

 • Volledige bullnose

 • Dubbele bullnose

 • Drievoudig gelamineerde bullnose

 • Ojief

 • Verstek

 • Dubbele straal

 • Potlood

 • Versoepeld

Raadpleeg uw plaatselijke steenfabrikant, aangezien niet alle randen in alle regio’s beschikbaar zijn, of er kunnen in uw locatie extra opties zijn.
Wij bevelen aan de volgende factoren in overweging te nemen:
 • De boven- en onderkant van de randen moeten worden afgerond. Maak geen vierkante randen, want hoe groter het oppervlak van de rand (d.w.z. de straal), hoe beter deze bestand is tegen afschilfering.
 • Alle randen moeten een minimale straal hebben van 3 tot 4 mm. Voor extra duurzaamheid is de beste optie een straal van 6 mm.
 • Onderbouwspoelbakken moeten een minimum straal van 6 mm hebben op de bovenrand van de Caesarstone