Onderhoud en Reiniging

Caesarstone kwartsoppervlakken voegen moderne verfijning en tijdloze luxe samen met onverslaanbare sterkte en duurzaamheid. De onvergankelijke afwerking vereist slechts eenvoudig en gewoon onderhoud om zijn fraaie uiterlijk te behouden.

 • Uw Caesarstone onderhouden

  Uw Caesarstone onderhouden

  Caesarstone voegt moderne verfijning en tijdloze luxe samen met onverslaanbare sterkte en duurzaamheid. De solide afwerking vereist slechts eenvoudig en gewoon onderhoud om zijn fraaie uiterlijk te behouden. Om Caesarstone schoon te maken, raden we aan om warm water te gebruiken met een mild schoonmaakmiddel of met een goede sprayreiniger die met een doek afgenomen wordt. Zo kan u nog vele jaren van de blijvende schoonheid en ongeëvenaarde prestaties te genieten .

 • Minimaal Onderhoud

  Minimaal Onderhoud

  Vrijwel onderhoudsvrij, vereisen Caesarstone’s harde, niet-poreuze oppervlakken geen verzegeling om de glans te vernieuwen en zijn ze eenvoudig te reinigen. In de meeste gevallen is zeep en water of een mild schoonmaakmiddel voldoende om uw Caesarstone oppervlakken als nieuw eruit te laten zien. Indien nodig, gebruik een niet-schurende zachte zeep samen met een niet-krassend of zacht sponsje. Spoel vervolgens ruim met schoon water om zeepresten te verwijderen.

 • Hardnekkige vlekken of opgedroogde etensresten

  Hardnekkige vlekken of opgedroogde etensresten

  Indien nodig, gebruik een niet-schurend schoonmaakmiddel (een niet-schurend schoonmaakmiddel zal het oppervlak niet dof maken) en spoel af met water om zeepresten te verwijderen. Om vastgeplakt materiaal te verwijderen zoals eten, kauwgom, nagellak of zelfs opgedroogde verf, schraap overtollig materiaal eerst weg met een kunststof schraper en gebruik vervolgens een vochtige doek om vlekken of resterend vuil te verwijderen. Voor extra hardnekkige vlekken wordt een niet-kras sponsje van Scotch-Brite® aanbevolen samen met een niet-schurend schoonmaakmiddel .

 • Hittebestendigheid

  Hittebestendigheid

  Caesarstone is hittebestendiger dan andere stenen oppervlakken, de meeste granieten, marmers en kalkstenen inbegrepen; Het materiaal wordt niet beïnvloedt door temperaturen onder 150°C (300°F). Niettemin kan Caesarstone, net als elk stenen materiaal, beschadigd worden door plotselinge en snelle temperatuursveranderingen. Om deze reden raden we aan om hete potten en pannen nooit rechtstreeks op het keukenblad te plaatsen. We raden ook aan om een onderlegger of onderzetter op het keukenblad te leggen onder warm wordende kookeenheden zoals een elektrische koekenpan, sudderpan of bakoven .

 • Krasbestendig

  Krasbestendig

  Caesarstone heeft een zeer krasbestendig oppervlak; vermijd echter schade aan het oppervlak door geen scherpe objecten (zoals scherpe messen of schroevendraaiers) direct op het oppervlak te gebruiken .

 • Te vermijden schoonmaakmiddelen

  Te vermijden schoonmaakmiddelen

  Het is belangrijk om te beseffen dat net als elk ander oppervlak, Caesarstone permanent beschadigd kan worden als het blootgesteld wordt aan sterke chemicaliën en oplosmiddelen die de materiele eigenschappen kunnen beschadigen. Maak uw Caesarstone oppervlak nooit schoon met producten die trichloorethaan of methyleenchloride bevatten, zoals afbijtmiddelen of verfverwijderaars. Vermijd het gebruik van producten die bleekmiddelen bevatten, heel agressieve schoonmaakmiddelen zoals oven-/grilreinigers en glansmiddelen voor afwasmachines die hoge alkalische/pH-gehaltes hebben (pH-gehalte 8.5 of hoger). Producten die oliën of poeders bevatten kunnen restanten achterlaten en moeten zorgvuldig afgespoeld worden. In het geval dat uw oppervlak per ongeluk blootgesteld wordt aan een van deze schadelijke producten, spoel het dan onmiddellijk met schoon water af om het effect zo veel als mogelijk te neutraliseren .