Overslaan naar hoofdinhoud
Skip to Main Footer
Style Stories
Vorige

Industriële stijl: Kaal en onbedekt, maar gepolijst

Deze ontwerpstijl eert de ruwe, gerijpte, verweerde en onafgewerkte uitstraling die samenhangend en chic is. 

Leer alle ontwerpstijlen kennen om uw persoonlijke favoriet te bepalen

Wat is de industriële ontwerpstijl?

Ontwikkeld in de vroege 20ste eeuw, tijdens de golf van ombouw van industriële ruimtes tot woonhuizen, werden bakstenen muren, pijpleidingen, stalen verbindingen, koperen staven en onbewerkt hout onbedekt gelaten en zichtbaar de bouwkundige ruggengraat van een ruimte blootgelegd.

Het meubilair is vaak minimalistisch en zacht om de ruwe uitstraling van de ruimte kracht bij te zetten, waarbij wordt afgezien van lagen bekleding en verf om een meer strakke sfeer te bereiken die onverwacht en chic is.

Met stijlkenmerken van oude fabrieken en industriële ruimtes worden structurele elementen, zoals steunbalken en pilaren, centrale punten die alles eromheen tot één samenhangende ruimte maken.

Typische kleuren

Het typische industriële kleurenpalet is rijk aan de ruwe tinten bruin, zwart, beton, wit en een grijsverloop, gecontrasteerd met lichtgekleurde stoffen en het groen van grote en weelderige kamerplanten.

  • Zwart

  • Wit

  • Bruin

  • Donkergrijs

  • Grijs

  • Metallic

Bijpassende materialen

De ruwe omgeving wordt gekenmerkt door rechte, minimalistische lijnen, die lopen langs betonnen oppervlakken, verouderde vloeren van natuurlijk hout en brede ramen die samengaan met de zichtbare bakstenen muren en stalen balken die de structuur ondersteunen.

Ga naar onze interactieve visualisator

Kleuren voor industriële stijl

Voorgestelde inrichting

Te midden van de industriële combinatie van onverwachte materialen passen innovatieve meubels goed in het geheel zonder overbodige details, waarbij elke bout of schroef een essentieel onderdeel is van de structuur.

Hebt u uw persoonlijke stijl bepaald?

Laten we andere interieurstijlen verkennen

Alle stijlverhalen