Overslaan naar hoofdinhoud
Style Stories
Next
Vorige

Moderne stijl: Minder is meer

Deze ontwerpstijl beschouwt eenvoud als superieur aan verfraaiing, waarbij doel en schoonheid in evenwicht zijn en het motto “vorm volgt functie” wordt gehanteerd. 

Leer alle ontwerpstijlen kennen om uw persoonlijke favoriet te bepalen

Wat is de moderne ontwerpstijl?

Geïnspireerd door de architectuur van de jaren twintig van de vorige eeuw en ontleend aan de Bauhaus-beweging uit die tijd, maximaliseert de moderne ontwerpstijl rechte lijnen en minimaliseert decoratie voor een ongecompliceerde look die materiaal, volume en vorm in evenwicht brengt.

Vaak ook aangeduid als modernisme uit het midden van de eeuw, omdat de stijl in de jaren vijftig opgang maakte, volgt modern ontwerp het motto “vorm volgt functie”, waarbij een vorm in de eerste plaats betrekking heeft op het beoogde doel.

Deze strakke en vereenvoudigde ontwerpstijl wordt gekenmerkt door een terughoudend gebruik van decoratieve elementen met een voorkeur voor praktische zaken. De ruimte wordt verdeeld door de opstelling van meubels in plaats van gebouwde muren en het natuurlijke licht accentueert de uitgesproken rustige schoonheid van deze stijl.

Typische kleuren

Het typische moderne kleurenpalet bestaat uit wit, beige, grijs, taupe en zwarte tinten, gecombineerd met op de natuur geïnspireerde kleuren in bijpassende tinten (ton sur ton).

  • Zwart

  • Beige

  • Wit

  • Taupe

  • Grijs

  • Geïnspireerd door de natuur

Bijpassende materialen

Het zijn metalen naast hout en beton naast glas, leer en natuurlijke vezels, in de evenwichtsoefening van de moderne stijl tussen puur doel en praktische schoonheid.

Ga naar onze interactieve visualisator

Kleuren voor moderne stijl

Aanbevolen oppervlakken die perfect bij elkaar passen

ONTDEK onze kleuren

Voorgestelde inrichting

Meubels fungeren als scheidingselementen in plaats van muren en definiëren de verdeling van de moderne ruimte die weinig decoratieve versieringen bevat ten gunste van praktische stukken die esthetisch aantrekkelijk zijn.

Hebt u uw persoonlijke stijl bepaald?

Laten we andere interieurstijlen verkennen

Alle stijlverhalen