Overslaan naar hoofdinhoud
Skip to Main Footer
Style Stories
Next

Scandinavische stijl: Een streven naar geometrische zuiverheid

Deze ontwerpstijl is strak en terughoudend om de functionele eenvoud
te versterken zonder aan schoonheid in te boeten.

Leer alle ontwerpstijlen kennen om uw persoonlijke favoriet te bepalen

Wat is de Scandinavische ontwerpstijl?

De Scandinavische stijl ontstond in de jaren vijftig van de vorige eeuw en werd wijdverbreid in Scandinavische landen waar de lange, koude winter binnenshuis wordt doorgebracht.

Scandinavisch minimalisme, dat moderne stijl combineert met rustieke eenvoud, creëert een esthetisch aangename sfeer, vooral door het ontbreken van rommel en de precieze aanwezigheid van zachte kleuren.

Met eenvoudige, strakke lijnen, muren geschilderd in lichte tinten en klassieke elementen gerangschikt, wordt een huiselijke omgeving gecreëerd, gehuld in de warmte van natuurlijke materialen.

Typische kleuren

Het typisch Scandinavische kleurenpalet is gebaseerd op bleke tinten die het interieur niet overschaduwen, met wit, oker en licht- en donkergrijs, naast vleugjes zwart en veel groen.

  • Zwart

  • Donkergrijs

  • Lichtgrijs

  • Wit

  • Oker

  • Groen

Bijpassende materialen

Grote ramen met dunne ijzeren panelen laten het natuurlijke licht naar binnen stromen en versterken de natuurlijke materialen en het hout, dat in overvloed wordt gebruikt voor vloeren en gevelbekleding.

Ga naar onze interactieve visualisator

Kleuren voor Scandinavische stijl

Voorgestelde inrichting

Scandinavisch meubilair is van nature ontworpen met het oog op veelzijdigheid en bruikbaarheid, terwijl textiel kleurrijk is versierd met grafische patronen om een uitstraling te completeren die functioneel, comfortabel, bescheiden en precies is.

Hebt u uw persoonlijke stijl bepaald?

Laten we andere interieurstijlen verkennen

Alle stijlverhalen