Overslaan naar hoofdinhoud
Skip to Main Footer
Style Stories
Next
Vorige

Transitorische stijl: Klassiek ontmoet modern

Deze ontwerpstijl mengt zich tussen klassiek en modern, om beide werelden harmonieus te eren. 

Leer alle ontwerpstijlen kennen om uw persoonlijke favoriet te bepalen

Wat is de transitorische ontwerpstijl?

Een relatief nieuwe ontwerpstijl die in de jaren 2010 is ontstaan, is geïnspireerd door het comfort van klassiek ontwerp, herwerkt in de minimalistische stijl van onze moderne wereld.

In een combinatie van decoratieve elementen of een enkel element waarnaar in de hele ruimte nauwkeurig wordt verwezen, maakt een transitorisch ontwerp een gedurfd statement dat zowel persoonlijk als tijdloos is.

Karakteristieke eenvoudige en symmetrische lijnen omlijsten het intrigerende samenspel van moderne esthetiek met klassieke weelde en laten zien dat u van het beste van twee werelden kunt genieten.

Typische kleuren

Het typische transitorische kleurenpalet neigt naar de meer natuurlijke tinten grijs, beige en warm wit, met daarnaast aardse bruintinten, zacht groen en uitbundig goud die diepte weergeven.

  • Wit

  • Grijs

  • Beige

  • Groen

  • Bruin

  • Goud

Bijpassende materialen

Katoen en linnen, hout en natuursteen, zwart ijzer en glanzend messing, zijn verpakt in een warme afwerking binnen een relatief grote en ruime omgeving.

Ga naar onze interactieve visualisator

Kleuren voor transitorische stijl

Voorgestelde inrichting

De transitorische stijl toont klassieke vintage meubelen naast decoratieve elementen die in de ruimte passen, waarbij klassiek ontwerp versmelt met moderne minimalistische lijnen.

Hebt u uw persoonlijke stijl bepaald?

Laten we andere interieurstijlen verkennen

Alle stijlverhalen