Overslaan naar hoofdinhoud

In onze hele levenscyclus koestert Caesarstone symbiotische duurzaamheid.

Als het erom gaat verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu en de samenleving, creëren onze producten en praktijken een verbinding met de natuur vanuit het hart van het huis, en zorgt u elke dag voor de planeet.

GREENGUARD

Alle Caesarstone-oppervlakken voldoen aan de Amerikaanse GEI (GREENGUARD Environmental Institute) certificering die in de eerste plaats verifieert dat de producten van Caesarstone voldoen aan de strengste normen voor de uitstoot van binnenlucht.
GREENGUARD Gold Standard, evalueert de gevoelige aard van de schoolbevolking in combinatie met de unieke gebouwkenmerken in scholen, en presenteert de strengste productemissiecriteria tot nu toe.

Het GREENGUARD-certificeringsprogramma is een industrieonafhankelijk testprogramma van derden voor producten en materialen met een lage uitstoot. GREENGUARD stelt aanvaardbare binnenluchtnormen op voor producten, omgevingen en gebouwen binnenshuis.

Declare-label:
Bouwen aan een transparante toekomst

Caesarstone heeft een door derden gecontroleerd Declare-label toegevoegd aan de meeste van onze interieurproducten, zodat u kunt weten wat er in de producten zit die u begeert voor uw volgende project.

Onze ingrediënten worden vermeld op Declare Labels die door een externe derde partij worden gecontroleerd en goedgekeurd.

Voor volledige transparantie kunt u vertrouwen op wat er precies in de meeste van onze producten zit, die 100% geschikt zijn voor gebruik in Living Building Challenge (LBC)-projecten, LEED-gebouwen en ILFI-initiatieven (International Living Future Institute).

ISO

ISO 14001 is de internationale norm voor het opzetten van een milieubeheersysteem als leidraad voor het werken aan milieudoelstellingen; het toezicht op de naleving van activiteiten; het investeren in hulpmiddelen voor het verbeteren van een kwaliteitsvolle omgeving; de opleiding van werknemers en leveranciers; gezondheids- en veiligheidsprocedures; en het opzetten van efficiënte productieprocessen.
Alle productievestigingen van Caesarstone hebben een gecertificeerd milieubeheersysteem volgens ISO 14001.

NSF goedgekeurde werkbladen

Goedgekeurd door de National Health and Safety Foundation (NSF) in overeenstemming met de internationale NSF 51 sanitaire normen, zijn Caesarstone-oppervlakken gekwalificeerd voor installatie in ziekenhuizen, restaurants, hotels en meer.

Europese materialen die met levensmiddelen in contact komen

Caesarstone producten houden zich aan de twee belangrijkste Europese verordeningen inzake materialen die met levensmiddelen in contact komen: Verordening (EG) nr. 1935/2004 en Verordening (EG) nr. 2023/2006 inzake goede productiepraktijken.

Ga voor meer informatie naar Materialen die met levensmiddelen in aanraking komen

Bijdrage aan LEED

LEED, ontwikkeld door de United States Green Building Council (USGBC), is een beoordelingssysteem voor groene gebouwen, dat alle soorten gebouwen (residentieel, commercieel, nieuw en vernieuwd) beoordeelt. Op basis van het aantal behaalde punten krijgt een project dan een van de vier LEED-classificatieniveaus: Gecertificeerd, Zilver, Goud of Platina. Producten (zoals Caesarstone-kwartsplaten) kunnen punten bijdragen aan een project op basis van verschillende parameters.

Verklaring van de rode lijst

Deze verklaring bevestigt dat geen van de materialen van de Rode Lijst (zoals beschreven door het International Living Future Institute) opzettelijk is toegevoegd aan de vermelde Caesarstone-modellen.

Gezondheidsverklaring (HPD)

De Health Product Declaration (HPD)® open norm* vereist een volledige openbaarmaking van de potentieel zorgwekkende chemische stoffen in producten door de ingrediënten van producten te vergelijken met een reeks prioritaire “gevarenlijsten” op basis van de GreenScreen for Safer Chemicals en aanvullende lijsten van andere overheidsinstanties.

SCS-gecertificeerde producten

De gerecycleerde modellen van Caesarstone zijn SCS Global Services gecertificeerd voor gerecycleerde inhoud. SCS Global Services is een wereldleider in onafhankelijke certificering en verificatie van milieu en duurzaam rentmeesterschap.

Sommige van onze producten zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen voorafgaand aan consumptie zoals spiegel en glas of hoogwaardig hergebruikt afval van het fabricageproces. Deze modellen hebben het SCS Global Services Recycled content certificaat.

Kosjer certificaat

Caesarstone-oppervlakken zijn Kosher vanwege hun lage porositeit.

Ga voor meer informatie naar www.zomet.org.il

USGBC Gold-lid

USGBC is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de uitbreiding van duurzame bouwpraktijken

Ga voor meer informatie naar www.usgbc.org

mindful Materials: Milieuvriendelijke Huizen Materialen

mindful MATERIALS (mM) is een gratis platform met verzamelde informatie over de gevolgen voor de volksgezondheid en het milieu van producten van toonaangevende fabrikanten, gescreend door deskundigen die het gemakkelijker willen maken om weloverwogen productkeuzes te maken.
Caesarstone producten zijn nu te zien in de
mindful MATERIALS-bibliotheek

Om de hele bibliotheek te bekijken en te openen, moet u inloggen of u aanmelden voor een gratis account. Voor mindful MATERIALS programma informatie, bezoek: www.mindfulmaterials.com

Weerstand tegen schimmelgroei

Tests uitgevoerd door extern lab tonen aan dat geteste Caesarstone-platen bestand zijn tegen schimmelgroei volgens ASTM G21-15.

Anti-slavernij verplichtingen

Caesarstone houdt zich aan de U.K. Modern Slavery Act van 2015, en heeft een gedetailleerde verklaring opgesteld over onze verplichtingen in verband hiermee.

Download onze veiligheidsinformatiebladen: