Overslaan naar hoofdinhoud
Style Stories
Next
Vorige

Boerderijstijl: Leef eenvoudig

Deze ontwerpstijl combineert bescheiden comfort en klassieke elegantie voor een rustieke en eenvoudige uitstraling die functioneel is.

Leer alle ontwerpstijlen kennen om uw persoonlijke favoriet te bepalen

Wat is een ontwerp in boerderijstijl?

De boerderijstijl, die zijn oorsprong vindt in oude Europese boerderijen, is gebaseerd op natuurlijke hulpbronnen en gemakkelijk verkrijgbare materialen die onbewerkt en met de hand gemaakt worden en handig en functioneel zijn.

De ruimtes in boerderijen zijn ingericht met natuurlijke texturen, natuurlijk textiel en houten meubilair bekleed met eenvoudige stoffen. Keukengerei, kruiden, verse specerijen en potten en pannen staan uitgestald in grote lichtgekleurde keukens die worden verlicht door veel zonlicht dat binnenvalt door ramen in houten profielen.

Deze warme, uitnodigende, rustige en gezellige ruimtes benadrukken de eenvoud van een leven in verbinding met de natuur.

Typische kleuren

Het typische kleurenpalet van een boerderij bestaat uit wit, beige, grijs, groen, oker en lichtblauw.

  • Lichtblauw

  • Beige

  • Wit

  • Grijs

  • Groen

  • Oker

Bijpassende materialen

Schakeringen van gewassen en ruw hout, naast ijzer, koper en natuursteen die in hun ruwe staat worden gebruikt naast grof textiel.

Ga naar onze interactieve visualisator

Kleuren voor boerderijstijl

Voorgestelde inrichting

Licht geschilderde houten meubelen worden subtiel gecontrasteerd met smeedijzeren of koperen voorwerpen die onbewerkt en bloot worden gelaten om een effect van eenheid te creëren.

Hebt u uw persoonlijke stijl bepaald?

Laten we andere interieurstijlen verkennen

Alle stijlverhalen